Radio Eco Natura Din dragoste pentru radio si natura!
Se estimează că această perturbare cauzează o pierdere de 4% până la 14% din culturile de bază ale lumii, cum ar fi grâul, orezul și porumbul. Pe măsură ce tot mai multe microplastice pătrund în mediu, problema se agravează, transmite The Guardian. Cercetătorii avertizează că poluarea cu microplastice ar putea crește numărul de persoane care riscă să moară de foame cu 400 de milioane în următoarele două decenii, un „scenariu alarmant” pentru securitatea alimentară mondială. Având în vedere că 700 de milioane de oameni erau deja afectați de foamete în 2022, acest risc suplimentar subliniază urgența abordării poluării cu plastic.
Studiul realizat de Universitatea Nanjing a combinat peste 3.000 de observații din 157 de studii pentru a evalua impactul microplasticelor asupra plantelor. Rezultatele sugerează că microplasticele reduc fotosinteza la plantele terestre cu aproximativ 12% și la algele marine cu aproximativ 7%. Această reducere afectează creșterea culturilor de bază și producția de pește și fructe de mare, Asia înregistrând cele mai semnificative pierderi de culturi. Cercetătorii subliniază necesitatea de a lua măsuri imediate pentru a proteja rezervele globale de alimente.
Written by: P V
fotosinteza microplastice studiu
Radio Eco Natura, primul radio online de mediu din Romania, dezvoltat de o organizatie neguvernamentala, pentru a sustine un mediu curat si sustenabil, fara publicitate sau profit.
© 2020 - 2025 Radio Eco Natura - The Sound of Nature.
Post comments (0)