Dedications
Redactia Redirecționează 3,5% 📢 Fii alături de noi! 🌿🎶 Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Radio Eco Natura! 📻💚 Împreună putem face diferența! 🌍✨ Redactia Contactează-ne pe WhatsApp! 💬📞 Scrie-ne rapid și ușor pentru orice informație! 🌿📻 💚 Redactia Abonează-te pe WhatsApp 🌿📻 Radio Eco Natura îți aduce știri de mediu, societate, economie, muzică și artă! 🌍📢 Abonează-te pe WhatsApp și rămâi conectat! 🔗👉

Energie și sustenabilitate

Panouri solare N-type: O generație nouă cu noi beneficii

today23 februarie 2025 4

Background
share close
Platforma Infoclima publică un articol ce aduce în atenție subiectul panourilor solare N-type, cunoscute și sub numele de celule solare monocristaline de tip N, care vin cu o inovație importantă în industria energetică. Spre deosebire de panourile P- type tradiționale, utilizează un tip diferit de material din siliciu, oferind o serie nouă de avantaje ce ar putea crește și mai mult boom-ul sectorului solar la nivel global.
Panourile solare N-type se remarcă cu o evoluție semnificativă în domeniul fotovoltaic, de la o cotă de piață de 20% pentru anul 2022 și prognozată pentru 70% în 2032, deoarece oferă o serie de avantaje majore comparativ cu panourile P-type tradiționale. Pe măsură ce costurile scad și producția crește, panourile N-type sunt așteptate să devină o opțiune tot mai populară pentru cei care doresc un sistem solar mai eficient, durabil și productiv. Siliciul de tip N are o sensibilitate mai scăzută la degradarea indusă de lumină (LID — light-induced degradation) și coeficienți de temperatură mai buni, astfel oferă performanțe mai ridicate și o durată de viață mai lungă.
Deși prima celulă solară fabricată de Bell Laboratories în 1954 a fost realizată din siliciu de tip N, o mare parte din cercetarea, dezvoltarea și progresele tehnologice din domeniul energiei solare fotovoltaice (PV) s-au concentrat pe utilizarea siliciului de tip P. Motivul pentru dominanța inițială a siliciului de tip P ține de utilizarea timpurie în domeniul spațial, deoarece s-a dovedit că siliciul este mult mai rezistent la degradarea cauzată de razele cosmice. Mai multe amănunte pe acest subiect veți găsi pe platforma infoclima.ro în articolul ce poartă titlul „Panouri solare N-type: O generație nouă cu noi beneficii”. Continuarea, aici: https://www.infoclima.ro/acasa/panouri-solare-n-type-o-noua-generatie-noi-beneficii

Written by: MagicREN

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CONTACT

DESPRE

Radio Eco Natura, primul radio online de mediu din Romania, dezvoltat de o organizatie neguvernamentala, pentru a sustine un mediu curat si sustenabil, fara publicitate sau profit.

SPONSORI