Dedications
Redactia Redirecționează 3,5% 📢 Fii alături de noi! 🌿🎶 Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Radio Eco Natura! 📻💚 Împreună putem face diferența! 🌍✨ Redactia Contactează-ne pe WhatsApp! 💬📞 Scrie-ne rapid și ușor pentru orice informație! 🌿📻 💚 Redactia Abonează-te pe WhatsApp 🌿📻 Radio Eco Natura îți aduce știri de mediu, societate, economie, muzică și artă! 🌍📢 Abonează-te pe WhatsApp și rămâi conectat! 🔗👉

Energie și sustenabilitate

Cererea globală de gaz natural lichefiat creşte cu aproximativ 60% până în 2040

today27 februarie 2025 6

Background
share close

Cererea globală de gaz natural lichefiat (GNL) este estimată să crească cu aproximativ 60% până în 2040, pe fondul creşterii economice din Asia, impactului inteligenţei artificiale şi eforturilor de reducere a emisiilor în industriile grele şi transporturi, conform raportului anual publicat de Shell, citat de Reuters. Această prognoză este mai optimistă decât cea din anul precedent, care estima o cerere globală de GNL între 625 şi 685 de milioane de tone pe an în 2040.

”Previziunile actualizate arată că lumea va avea nevoie de o cantitate mai mare de gaze pentru generarea de energie electrică, încălzire şi răcire, industrie şi transport, pentru a atinge obiectivele de dezvoltare şi decarbonizare,” a declarat Tom Summers, vicepreşedinte senior pentru marketing şi tranzacţionare la Shell.

China, cel mai mare importator de GNL din lume, şi India îşi măresc capacitatea de import şi infrastructura legată de gaze, pentru a satisface cererea în creştere, a adăugat Shell.
Importurile de gaze naturale ale Chinei sunt prognozate să crească anul acesta, pe fondul planurilor de stimulare economică, deşi tensiunile comerciale cu SUA ar putea limita expansiunea. Raportul Shell prognozează o creştere a cererii de GNL în Europa în 2025 şi în anii următori.

”Europa va continua să aibă nevoie de GNL până în anii 2030 pentru a echilibra creşterea ponderii surselor regenerabile intermitente în sectorul energetic. Pe termen lung, infrastructura existentă pentru gaze naturale ar putea fi utilizată pentru a importa bio-GNL sau GNL sintetic şi ar putea fi reconfigurată pentru importul de hidrogen verde,” arată raportul.

Written by: P V

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CONTACT

DESPRE

Radio Eco Natura, primul radio online de mediu din Romania, dezvoltat de o organizatie neguvernamentala, pentru a sustine un mediu curat si sustenabil, fara publicitate sau profit.

SPONSORI