Dedications
Redactia Redirecționează 3,5% 📢 Fii alături de noi! 🌿🎶 Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Radio Eco Natura! 📻💚 Împreună putem face diferența! 🌍✨ Redactia Contactează-ne pe WhatsApp! 💬📞 Scrie-ne rapid și ușor pentru orice informație! 🌿📻 💚 Redactia Abonează-te pe WhatsApp 🌿📻 Radio Eco Natura îți aduce știri de mediu, societate, economie, muzică și artă! 🌍📢 Abonează-te pe WhatsApp și rămâi conectat! 🔗👉

Energie și sustenabilitate

Bateriile EV pot stoca excesul de electricitate și vinde energia înapoi în reţea

today10 martie 2025 8

Background
share close

Un proprietar de vehicul electric din Europa ar putea economisi între 450 şi 2.900 euro pe an prin utilizarea încărcării inteligente şi bidirecţionale, arată un studiu realizat de Eurelectric şi EY. Studiul estimează că bateriile vehiculelor electrice ar putea furniza aproximativ 114 TWh de capacitate până în 2030, suficient pentru a alimenta 30 de milioane de locuinţe în fiecare an. News.ro transmite prin încărcarea inteligentă, bateriile EV pot stoca excesul de electricitate, iar cu ajutorul tehnologiilor vehicle-to-grid (V2G), acestea pot vinde energia înapoi în reţea în perioadele de vârf, contribuind la echilibrarea reţelei electrice, reducerea congestionării şi integrarea surselor regenerabile variabile. Cu toate acestea, consumatorii nu beneficiază de stimulente economice clare pentru a oferi acest serviciu. Vânzările de vehicule electrice au depăşit etapa incipientă, cea a primilor utilizatori, şi trebuie acum să câştige încrederea masei largi de consumatori. Totuşi, costul iniţial ridicat rămâne principalul obstacol, ceea ce a dus la o uşoară scădere a pieţei auto în 2024, înainte de o revenire deja vizibilă în 2025. Disponibilitatea staţiilor de încărcare este o altă preocupare majoră. Numărul staţiilor de încărcare publice a crescut cu 30% în 2024, depăşind 820.000 de unităţi, dar ritmul trebuie accelerat pentru a atinge obiectivul stabilit de Comisia Europeană, 3,5 milioane până în 2030.

Written by: P V

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CONTACT

DESPRE

Radio Eco Natura, primul radio online de mediu din Romania, dezvoltat de o organizatie neguvernamentala, pentru a sustine un mediu curat si sustenabil, fara publicitate sau profit.

SPONSORI